VOLLSJÖ

Få kom till skolan efter hot

Bara elva av 120 elever kom till skolan i Vollsjö idag, sedan ett hot riktats mot skolan.

Elevernas föräldrar fick själva välja om barnen skulle gå i skolan som vanligt eller om de skulle stanna hemma. Orsaken var att någon klottrat på skolans väggar att alla på skolan skulle dö den 11 maj.

– Med tanke på att polisen bedömde att det inte var ett seriöst hot, men att vi ändå kommer att ha polisbevakning här under dagen, tyckte jag att jag kunde erbjuda föräldrarna att själva bestämma hur de ville göra. Jag har full förståelse för att man är jätteorolig, säger skolans rektor Christina Johansson.

Hotet är polisanmält och under dagen kommer en polispatrull att finnas vid skolan, vilket rektorn Christina Johansson tycker känns bra.

– Det känns tryggt eftersom att det idag skulle vara den stora dagen då det skulle ske, men annars är det inte så himla käckt, säger hon.

Trots att polisen har bedömt att hotet förmodligen inte är på allvar anser polisens pressinformatör Ewa Gun Westford att polisens närvaro i Vollsjö i dag är viktig.

– Det handlar främst om att skapa trygghet i Vollsjö, säger hon.

Enligt Ewa Gun Westford finns ännu ingen misstänkt för hotet.

– Vi har haft förhör men har inte kommit så långt vidare i utredningen, säger hon.

Under eftermiddagen kommer rektorn Christina Johansson och polisen stämma av läget på skolan men tanken är att det ska bli undervisning vanligt under morgondagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista