Granaten i Genarp var tomhylsa

På måndagsförmiddagen hittades en granat vid ett grävarbete där den nya skolan i Genarp byggs. Bland annat fick en förskola och en läkarmottagning utrymmas.
Polisens tekniker kunde vid 14.20-tiden konstatera att granaten var använd och alltså helt ofarlig. - Vi uppskattar att den är från första halvan av 1900-talet, säger Staffan Eggeling som var en av poliserna på plats. Området inom en radie på 150 meter från fyndplatsen spärrades av när fyndet gjorts. De hus som låg närmast utrymdes och barnen på Genarps skola, som bara ligger omkring 100 meter från fyndplatsen, fick hålla sig undan från fönstren till dess faran var över. Hur granaten hamnat i jorden där den nya skolan byggs, är det ingen som vet. Bybor berättade för polisen att det för länge sedan var ett industriområde och att det låg en lådfabrik på platsen. - En äldre farbror kom fram och berättade att den danska motståndsrörelsen haft ett näste här någonstans, men vi vet inte nu hur granaten hamnat här, säger polisinspektör Staffan Eggeling.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".