Förslag skrota medborgarutskotten

Socialdemokraterna i Helsingborg säger nej till skolbesparingar. På måndagskvällen beslutade ett medlemsmöte att partiet vill ha en annan inriktning på besparingarna i staden, bland annat att de nya medborgarutskotten ska läggas i malpåse.
Inför mötet demonstrerade föräldrar och barn mot förslagen att lägga ner skolor i Helsingborg. Många nya (s)-medlemmar mötte upp till medlemsmötet där diskussionen om skolbesparingarna blev lång. Till slut röstades en motion igenom mot styrelsens vilja med siffrorna 103 mot 101. Styrelsen ansåg att det inte vore rimligt att kullkasta budgetprocessen i bildningsnämnden, men mötets beslut blev att man skulle ändra inriktning på besparingarna i Helsingborg. Kommunen behöver spara in totalt 100 miljoner kronor för få ordning i ekonomin. Exakt vad beslutet på måndagskvällen kommer att innebära är inte klart, men Per Arne Håkansson, (s)-ombudsman säger att det är en signal till företrädarna i de kommunala instanserna. Den 22 september ska bildningsnämnden diskutera hur man ska genomföra besparingarna inom skolorna i Helsingborg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".