Information om uniformbärare

Länsstyrelsen i Skåne anordnar nu möte för att förbättra kommunikationen mellan myndigheter och invånare med utländsk bakgrund.
Integrationshandläggaren Esmaeil Salehi på länsstyrelsen menar att kommunikationen idag fungerar dåligt eftersom vissa invånare med utländsk bakgrund har en misstänksam attityd mot tjänstemän i uniform. - Olika uniformbärande tjänstemän i olika länder kan ha olika uppgifter, den bilden som man har av militär och polis stämmer inte helt med den uppgift som man har i Sverige. Länsstyrelsen, polismyndigheten, militären och Region Skånes ambulansverksamhet vill förbättra sin kommunikation med invånare med utländsk bakgrund. Första steget är att ordna informationsmöte. På torsdagskvällen ägde det andra mötet rum och platsen var Rosengårdsskolan i Malmö. Representanter från olika myndigheter berättade vad de har för ansvar och uppgifter i samhället och vad medborgarna kan förvänta sig av dem. Esmail Selehi menar att det inte bara är invandrare som är misstänksamma utan även uniformklädda tjänstemän som poliser och brandmän. – Det är lika nyttigt för dem, vi har en stor kapacitet bland dessa samhällsmedlemmar som vi kan ha nytta av.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".