Eslöv

Gamla bussar täcker upp i Eslöv

Det har varit mycket tekniska problem kring stadsbussarna i Eslöv den senaste tiden. Äldre reservbussar som egentligen är avsedda för landsortstrafik har satts in, vilket har lett till att vissa resenärer haft svårt att ta sig ombord själva.

Veolia Transport, som kör stadsbussarna, har en stadsbuss i reserv, men den har inte räckt till och därför har man alltså tvingats ta till gamla, gula bussar.

De ordinarie bussarna i Eslöv är förhållandevis gamla, och meningen var att vissa större åtgärder som att reparera bakaxlar och växellådor skulle göras. Men andra tekniska problem har kommit emellan.

– Problemen har eskalerat och gjort att vi tvingats använda många andra bussar, säger Mattias Näsström, informationsansvarig på Veolia Transports bussdivision.

Veolia Transport räknar normalt med att stadsbussar klarar drygt tolv år i trafiken. Eftersom stadsbussarna i Eslöv är sju till elva år gamla har en del av dem ett par år kvar på vägarna.

I mitten av juni kommer två nya bussar att sättas in i Eslöv, då stadstrafiken utökas. Det kommer att innebära att man får tillgång till fler stadsbussar som fungerar som reservbussar.

Mattias Näsström på Veolia Transport hoppas att alla de planerade renoveringarna av bakaxlar och växellådor kan genomföras, så man slipper de gula bussarna i stadstrafiken i framtiden.

– Det är ett högt insteg på de gamla bussarna, och det gör att vissa har svårt att ta sig på om man har svårt med rörligheten eller om man har rollator, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista