LUND

E22 öppnas som planerat

I morgon bitti, måndag, klockan 06.00 öppnas E22 mellan Lund Södra och Gastelyckan igen.

Sedan i onsdags kväll har den delen varit helt avstängd, medan två nya broar har satts på plats vid nya trafikplats Råby.

– Nu håller vi på att återställa motorvägen, efter att vi har fört broarna på plats under helgen, säger Marie Minör, Vägverkets ombud.

Arbetet har flutit på väldigt bra berättar Marie Minör. När bron sköts på plats i fredags tog arbetet bara två timmar, mot beräknade tre till fyra timmar.

– Vi ligger bra till, så i morgon bitti klockan sex kommer det att bli trafik igen i ett körfält i varje riktning, säger hon.

Trafikplats Råby byggs för att avlasta trafiken i östra Lund, och finansieras gemensamt av Region Skåne, Vägverket och Lunds kommun. När de nya broarna nu är på plats tar nästa steg vid.

– Nästa steg är att vi ska börja renovera hela körbanan, säger Marie Minör.

I fortsättningen kommer det inte att bli några fler totalavstängningar av motorvägen, utan ett körfält kommer hela tiden att vara öppet. Arbetet med körbanan kommer att pågå till och med den 13 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista