Tio års fängelse för Landskronamord

De två män som stått åtalade för mord- och mordförsök förra sommaren när en 24-årig man sköts ihjäl i Landskrona och hans jämnårige kamrat skottskadades svårt, fick idag sina domar av Lunds tingsrätt.
En av männen döms till tio års fängelse och livstids utvisning för mord, den andre mannen döms till sex års fängelse för dråpförsök. Åklagren har beskrivit skottlossningen en tidig morgon förra årets midsommarhelg som rena avrättningen och menade att de två åtalade männen gemensamt och i samråd planerade och utförde mordet och mordförsöket på de två 24-åringarna. De fyra hade efter ett bråk på en nattklubb i Helsingborg och en biljakt sammanstrålat i en gatukorsning i Landskrona, där en från vardera bil gick ut med dragna pistoler. En av 24-åringarna sköts i huvudet och skadades svårt. Kamraten, som då försökte fly, sköts även han och dog några dagar senare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".