Valarbetare hotade i Helsingborg

EMU-valarbetare i Helsingborg har hotats och nu tvingas ja-sidan sätta in väktare för att freda sin valstuga på Mäster Palms plats.
- Valarbetare har hotats och våra valstugor har utsatts för skadegörelse, säger Jonas Jacobsson, kampanjsamordnare. Man vet inte vem som ligger bakom hoten och skadegörelsen men polisen ska med hjälp av foto försöka identifiera en man som i onsdags hotade valarbetarbetare på Mäster Palms plats på Söder i Helsingborg. De berörda valarbetarna upplevde hotet så starkt att ja-sidan i onsdags valde att stänga valstugan. - En man hotade med att skjuta valarbetarna i stugan, säger Jonas Jacobsson. I torsdags öppnades valstugan igen, men då med en väktare på plats. Och väktare kommer finnas kvar fram till valdagen den 14 september. Dessutom har man beslutat att ingen ska behöva jobba ensam igen i valstugan. - Vi har bestämt att man måste vara mist två personer i varje stuga, säger Jonas Jacobsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".