lund

Lundaborna skräpar ner för mycket

Gränsen är nådd. Det är för skräpigt i Lund. Tekniska nämndens moderata ordförande Tomas Avenborg vill inte lägga mer pengar på att städa. I dag kostar renhållningen kommunen sju miljoner om året.

– Vi sopar hela city två gånger per dygn. Under eftermiddagarna har vi personer som går och plockar skräp. En större satsning än så är jag inte beredd att göra i dagsläget, säger Tomas Avenborg (M), ordförande i tekniska nämnden i Lund.

Han menar att politikerna och invånarna i Lund har ett gemensamt ansvar för att hålla rent i stan. Politikerna ser till att papperskorgar bli tömda och att det inte är skräpigt på gatorna.

– Men vi måste dra en övre gräns. Vi har noterat att skräpmängderna är större nu. Fler och fler släpper också skräp rakt ner där de står.

Han menar att större sopkärl behöver sättas upp.

– Har man gått till ett sopkärl för att slänga något måste det finnas plats. Idag är papperskorgarna ofta fulla, säger Tomas Avenborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista