Dansk kandidat hetast i jakten på konsthallschef

Mycket talar för att Malmö konsthalls nya chef kommer att hämtas från Danmark. Rekryteringsgruppen har intervjuat fyra personer och enligt vad P4 Radio Malmöhus erfar är den hetaste kandidaten dansken Lars Grambye.
Lars Grambye var tidigare chef för Center för dansk billedkunst, en instution som den danska regeringen valde att lägga ner i somras. Tidigare har Lars Grambye varit medarbetare på konstmuseet Louisiana, men också arbetat som konstkritiker på tidningen Information. Enligt uppgift är han en person med ett brett kontaktnät på den internationella konstarenan. Grambye hetaste kandidaten Av de 31 sökanden har rekryteringsgruppen intervjuat fyra. Utöver Grambye handlar det också om Jan Erik Lundström, idag chef för Bildmuseet i Umeå, Anders Kreuger, frilansande konstvetare och Isabella Nilsson, chef för Uppsala konstmuseum. Men det är ändå Lars Grambye som ligger bäst till för jobbet. Avgörandet ligger nu hos Malmös tillträdande kulturchef Bengt Hall som inom kort kommer träffa Grambye för att bilda sig en egen uppfattning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".