HELSINGBORG

Vill ha höjd skatt och mer personal

Skola, vård och omsorg måste få behålla sin personal, anser Socialdemokraterna i Helsingborg. I sin skuggbudget för nästa år vill partiet höja skatten 30 öre och satsa åttio miljoner kronor mer än den styrande femklövern.

Särskilt förskolan i Helsingborg behöver personalförstärkningar, anser Socialdemokraterna.

–De har fått stryk, tycker vi, i flera år och därför vill vi göra tyngdpunkten där, säger Tomas Nordström, socialdemokrat och kommunstyrelsens vice ordförande i Helsingborg.

Personaltätheten i Helsingborgs förskolor är sämre än i landet i övrigt och nu är det dags att ändra på det, menar oppositionen.

Den styrande fem klövern vill dra ner på antalet kommunalt anställda genom att inte återbesätta tjänster. Det skulle spara 32 miljoner redan första året. Men en sådan neddragning vill inte Socialemokraterna ha.

–Nej inte i dessa tider. Vi behöver personal i skola och omsorg och därför ska man inte dra ner på de utan se till att återbesätta de tjänster som försvinner, säger Tomas Nordström.

Varje tioöring skatten höjs ger 22 miljoner. Fyrklövern vill höja tio öre, socialdemokraterna trettio öre.

–Vi vill höja mer för välfärden är i fara. I de här tiderna med ökad arbetslöshet måste samhället ställa upp, säger Tomas Nordström (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista