Protester mot uteblivna paviljonger

Det kommer att  bli trångt i klassrummen på Klagshamnsskolan söder om Malmö i höst. På grund av det ekonomiska läget har politikerna beslutat att inte beställa de paviljonger som var tänkt. Samtidigt ökar elevantalet till hösten.

–Det kommer att sitta 28 elever i det här klassrummet som är i vinkel. Alla elever kommer inte att se varandra, säger Petra Moberg, förälder till en elev på skolan.

Besparningskraven från Malmö stad har gjort att Limhamn-Bunkeflo stadsdelsfullmäktige har beslutat att skjuta upp beställningen på de fyra paviljonger som skulle sättas på skolan. Eleverna får nu klara sig med de lokaler som redan finns.

Enligt föräldrarna ska också det enda grupprum som finns på skolan nu göras om till klassrum. Det här gör att det är svårare att splittra klassen och arbeta i mindre grupper.

–Det ekonomiska läget är tufft. När det börjat ljusna då beställer vi de paviljongerna, säger Jamal El-Haj (S), ordförande i Limhamn-Bunkeflo stadsdelsfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista