Internationella graffitimålare intar Malmö

20 kända graffitikonstnärer från hela världen var på plats när en internationella Urban Art manifestationen invigdes i Malmö. Festivalen anordnas för att uppmärksamma hip-hopens element.

Några graffitimålare var redan på plats i förmiddags och målade graffiti på en vägg i närheten av Sofielunds folkets hus i Malmö. Hes från Chile står och målar sitt namn i graffiti på en vägg. Han är glad över att få vara på plats i och har hört att det ofta arrangeras liknande manifestationer i Malmö.

Han tycker det är bra att sådana arrangemang anordnas för människor ska få mer utrymme att måla. Han jämför med sitt hemland Chile. I Sverige finns utrustningen, men ingenstans att måla. I Chile finns hur mycket plats som helst att måla men ingen färg.

Det är första gången som CFUK, Centrum för Urban Art anordnar en internationell Urban Arts manifestation med stöd från Malmö stad och olika företag. Den internationella Urban arts manifestationen avslutas på lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista