LUND

Lundakalas bantar och växer

Det har länge varit ovisst om arrangemanget Lundakalaset skulle bli av i år. Men i stället för nerläggning blir det nu en utökning - från en till två dagar.

Lundakalaset har sedan några år tillbaka etablerat sig som ett årligt arrangemang i augusti i Lund. Men inför årets Lundakalas har frågetecknen varit många. Ett tag var det oklart om kalaset överhuvudtaget skulle bli av. Det fattades pengar och sponsorer. Men nu blir det alltså en utökning.

– Nu i mars fick vi kontakt med ett antal sponsorer, som kan erbjuda olika typer av aktiviteter, säger Mia Dahl, ledare för Citysamverkan i Lund, som är de som anordnar Lundakalaset.

Arrangörerna hoppas nu att det utökade stödet ska kunna innebära ett bredare arrangemang, med större musikutbud. Samtidigt är inte de samlade resurserna större än tidigare år - det som de nya sponsorerna hjälper till med är att erbjuda aktiviteter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista