Stort deltagande med familjen

Många människor i Malmö sökte sig till Rådhuset där kommunledningen lagt fram en kondoleansbok i Knutssalen, vid sidan av en bild på Anna Lindh, blommor och ljus.
– Det känns som när Palme mördades, sa Marie Nilsson som kom i sällskap av sin fyra månader gamle son. – Det är ett övergrepp på vår demokrati. Det är hemskt, sa hon samtidigt som hon kämpade med tårarna. Även flera lokala politiker i Malmö sökte sig till Rådhuset för att framföra sina kondoleanser. – Anna Lindh representerade Sveriges framtid. Hon var alltid så öppen och leende. Det är svårt att förstå att detta har hänt, sa Iva Parizkova-Ryggeståhl (fp). – Anna var en förkämpe för demokrati. Hon var populär och engagerade sig för folk. Det är första gången jag kommer för att skriva, men det berör ju mig som alla andra, sa Jan Gelin (m). – Det är stor smärta att sådant får lov att inträffa. Det ska inte inträffa och får inte inträffa. En minister ska kunna gå i en affär och vara som en civil människa i detta landet, sa Kent Magnusson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".