KRISTIANSTAD

Skadeståndstvist avslutad

Kristianstad Airport har efter en flerårig tvist nu kommit överens med flygbolaget City Airline.

Flygbolaget, som från början krävde flygplatsen på omkring 15 miljoner kronor i skadestånd, har nu nöjt sig med 1,5 miljoner kronor.

Överenskommelsen med City Airline avslutar nu den utdragna tvisten där även flygbolaget Skyways var inblandade. Det hela grundar sig i ett avtal som flygplatsen gjorde med City Airline 2006 om intäktsgarantier på fyra miljoner, något Skyways inte fick. Garantin visade sig sedan vara olaglig efter en dom i Kristianstads tingsrätt.

Sedan i höstas är det klart att Skywars får 5,3 miljoner kronor i skadestånd, och nu är man alltså även överens med City Airline. Men målet mot den förre VD:n Thomas Bengtsson kvarstår. Han riskerar att få betala de båda skadestånden till flygbolagen helt själv. Det eftersom han inte beviljades ansvarsfrihet efter händelsen.

Nuvarande VD Timothy Ayris säger att det nu handlar om att skapa mer långsiktiga strukturer för flygplatsen. Det för att locka nya bolag och slippa liknande händelser i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".