Ljudnivå orsak till böter

Vallmons förskola i Vallåkra utanför Landskrona riskerar nu att få böta 50 000 kronor. Anledningen är att ljudnivån på förskolan är för hög.
Det var efter att personalen på förskolan klagat på stress och huvudvärk som det gjordes en inspektion. Det visade sig då att ljudnivån i lokalerna var alldeles för hög. Ägaren satte då upp bland annat madrasser för att dämpa ljudet. Men det hjälpte inte visade det sig efter ytterligare en inspektion. Men sedan dess har det inte hänt något. - Ägaren till lokalerna har fått en chans att rätta till problemet, men inte gjort det. Det här är allvarligt, risken för hörselskador är stor och det är tröttande att vistas i den här miljön, säger Stefan Hult miljöinspektör vid arbetsmiljöinspektionen i Malmö. Det är inte speciellt vanligt att förskolor, där ljudnivån ofta är hög, tvingas betala böter. - Vi brukar alltid lösa problemen innan det går så långt. Men det har vi inte lyckats med i det här fallet, säger Stefan Hult. Ägaren till förskolans lokaler säger till P4 Radio Malmöhus att han försökt att ljuddämpa, men han vet inte hur man gör.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".