Fast på sex trappor utan hiss

Sedan i tisdags kan äldre människor i ett av Höganäshems hus i Höganäs inte ta sig ut. Hissen gick sönder och blir inte lagad på flera dagar.
– Det är förfärligt. Man kan ingenting, man är ju inlåst, säger Lilly Svensson-Bråhed, 86 år som bor på sjätte våningen i sjuvåningshuset. Lilly Svensson Bråhed behöver en rullator för att kunna gå. Hon beger sig ut i trappuppgången och läser den lapp som är uppsatt på den gula hissdörren. Inte förrän på torsdag kommer hissen att kunna användas igen står det. Förutom Lilly Svensson Bråhed finns flera äldre rörelsehindrade i huset som nu inte kan ta sig ut ur sina lägenheter. – Här är sex familjer som inte kan komma iväg utom de som bor allra nederst - men även det är svårt, säger Lilly Svensson Bråhed. Att det tar så lång tid att laga hissen beror på att servicefirman inte hade några reservdelar hemma. Men nu ska Höganäshem skynda på reparationerna. – Enligt Konehissar har man sagt måndag eftermiddag eller tisdag förmiddag, säger Jarmo Nieminen, vd på Höganäshem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".