fotboll allsvenskan

Malmö FF förlorade i sista sekund

Både Malmö och Kalmar var i starkt behov av en seger. Det blev Kalmar som hakade på topplagen efter en mycket välförtjänt 2-1-seger där landslagsmannen Rasmus Elm blev matchhjälte med sina två mål.


Radiosportens Pelle Estborn valde "lagens lirare":
Malmö FF: Jiloan Hamad
Kalmar FF: Rasmus Elm

Malmötränaren Roland Nilsson hade mycket överraskande petat lagets U21-landslagsmän Labinot Harbuzi och Guillermo Molins. Malmö valde också att spela med en 4-4-2-uppställning med Agon Mehmeti och Wilton Figueiredo på topp medan unge Jiloan Hamad tog Molins plats.

Det fungerade väl så där för i 59:e minuten bytte Nilsson in Harbuzi i stället för Figueiredo och tio minuter senare kom Molins in och ersatte Daniel Larsson.

Malmös Wilton Figueiredo avslutade ett elegant anfall i 33:e minuten med att skjuta 1-0 för hemmalaget. Det var hans andra allsvenska mål i Malmötröjan.

Målet kom på skottvillige Figueiredos fjärde skott i matchen. Han inledde efter tre minuter med ett skott som blockerades, fortsatte med att skjuta högt över i 23:e minuten. Fyra minuter senare styrdes hans skott till hörna.

Men Kalmar hämtade sig i andra halvlek och landslagsmannen Rasmus Elms två mål i andra halvlek ledde till seger.

Malmö hade en mycket vass kvitteringschans på tilläggstid men Guillermo Molins skott räddades på mållinjen av målvakten Petter Wastå och backen Emin Nouri.


  Malmö FF–Kalmar FF 1–2 Rasmus Elm gjorde två mål när Kalmar FF vände underläge borta mot Malmö FF.

  Elfsborg–Örgyte 3–0 Elfsborg tog en säker seger mot bottenlaget Örgryte.

  Halmstad–IFK Göteborg 0–0 Serieledarna Göteborg leder nu bara med en poäng före Elfsborg efter kryss mot Halmstad.