Svalöv

Knivskars allvarligt vid guldrån

Uppdaterad 22:05
Tillståndet är fortfarande allvarligt för den man som knivhöggs vid ett rån mot en guldsmedsbutik i Svalöv på onsdagsmorgonen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han opererades akut för livshotande skador.

-- Han har opererats hela dagen och flyttades vid 21-tiden över till intensivvårdsavdelningen, säger Per Längby, pressinformatör vid universitetssjukhuset i Lund.

Per Längby säger att tillståndet fortfarande betraktas som allvarligt men att det stabiliserats något efter operationen.

Det var strax efter nio i morse som överfallslarmet utlöste och polisen ryckte ut till guldsmedsaffären i Svalöv för andra gången på en bara vecka. 

En ensam rånare kom under morgonen in i butiken, hotade den butiksanställde och knivhögg honom i sedan i magen och axeln. Exakt vad som hände inne i butiken har polisen ännu inte fått riktigt klart för sig.  

– Det är sådant som vidare utredning får utvisa. Vi har inte kunnat höra den skadade mannen än och det behöver vi göra innan vi kan ha en klarare bild av händelseförloppet, säger Charley Nilsson som är informatör på polisen. 

Gärningsmannen försvann från platsen utan att få med sig något byte. Ett stort antal poliser sattes in i jakten på rånaren. Redan tidigt fanns ett bra signalement på både gärningsmannen och den röda bil han ska ha använt i sin flykt. 

– Ungefär en timme efter dådet hittar vi bilen i Eslöv. I bilen sitter en 20-årig man som då greps, säger Charley Nilsson. 

Mannen sitter nu anhållen misstänkt för mordförsök och rånförsök.

Rånet i guldsmedsbutiken är det andra på bara en vecka. Förra onsdagen kom två män in i butiken och krossade visningsmontrar, fick med sig en mängd smycken och försvann sedan i en väntande flyktbil. Även den gången kunde polisen gripa de misstänkta gärningsmännen samma dag. Polisen ser i nuläget inget samband mellan de bägge rånen.


Sandra Svensson
sandra.svensson@sr.se