Skåne

Hård debatt om invandringspolitiken

En hård debatt mellan Sydsvenskan och Skånska Dagbladet har seglat upp på ledarsidorna.

Efter att Skånska Dagbladet igår skrev om att begränsa invandringen till Sverige och EU, anklagade idag Sydsvenskans Per Tedin Skånska Dagbladet för att driva resonemang som är främlingsfientliga.

I dagens Skåne Direkt fick Sydsvenskans och Skånska Dagbladets politiska chefredaktörer möjlighet att debattera frågan ytterligare.

Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan backade inte från anklagelserna om att resonemangen i Skånskans ledare hämtar retorik från nationalism och främlingfientliga organisationer.

- Släktskapet med Sverigedemokraterna är ju rätt tydligt. Ni talar om massinvandring. Massinvandring är just ett sådant ord som man plockat från populistkretsar, högerextrema kretsar i hela Europa.

Lars J Eriksson, politiskt chefredaktör på Skånska Dagbladet, tillbakavisade med bestämdhet att argumenten har främlingsfientlig grund.

- Det här är ju en trend i hela den industrialiserade delen av världen, att man täpper till gränserna tack vare att man inte klarar att ge de här männsikorna jobb eller försörjning.