Sjöbo

Oklart hur karusellolycka gick till

Uppdaterad 16.40
Tillståndet för den 19-åriga tivoliarbetare som skadades av en karusell på Sjöbo Marknad i natt är stabilt. Men karusellen som mannen skadades av hålls stängd tills vidare.

Det var strax efter midnatt som tivoliarbetaren på Sjöbo Marknad skadades av karusellen Booster. Det är fortfarande oklart exakt hur olyckan gick till. Polisen betraktar inledningsvis olyckan som ett misstänkt arbetsmiljöbrott och karusellen har varit stängd under dagen i dag för teknisk undersökning.

– Karusellen får inte användas tills vidare. Det handlar om att den måste besiktigas och gås igenom innan man får montera ner och fortsätta till nästa tivoli. Vi har inte kunnat konstatera någon direkt felaktighet men man måste ta det säkra före det osäkra, säger Eva-Gun Westford som är informationsansvarig vid polisen i södra Skåne.

Tony Andreasson som är en av ägarna till Axels Nöjesfält har varit och hälsat på den skadade 19-åringen på Lasarettet i Lund.


– Han mår under omständigheterna bra. Han har fått en hjärnskakning och fått sy några stygn i huvudet, säger han.

Polisen kommer att fortsätta att arbeta på anmälningarna som handlar om vållande till kroppsskada och arbetsplatsolycka.


- Vi måste höra den skadade mannen senare, för att se vad som gjorde att han befann sig så nära karusellen och olyckan kunde ske, säger Eva-Gun Westford.