Oenig delegation möter minister

På lördag har en delegation från Skåne sista chansen på länge att övertyga regeringen om vilka satsningar på vägar och järnvägar som Skåne måste få. Men delegationen är inte överrens och kommer inte att bilda en enad front.
Det är det vänsterpartistiska regionrådet Vilmer Andersen som inte kommer att hålla god min under den halvtimme på lördag eftermiddag som skåningarna får uppvakta infrastrukturminister Ulrika Messing. - Min uppgift är att redovisa de problem och de behov vi har i relationen med omvärlden över Östersjön och Öresund, men sen måste jag också som representant för minoriteten lägga fram våra separata synpunkter. Vilmer Andersen kommer att utnyttja sina fyra minuter till att delvis driva en egen linje i strid med det budskap som de andra politikerna och näringslivsförespråkarna vill ha. Delegationen leds av det socialdemokratiska regionrådet Christine Axelsson. Och enligt henne kommer man bland annat ska betona vikten av att Citytunneln i Malmö och Hallandsåstunneln blir av, och att upprustningen av E 22:an tidigareläggs. Att sen Vilmer Andersen kommer att plädera för andra satsningar i stället kommenterar Christine Axelsson så här: - Nej, det är naturligtvis inte bra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".