LUND

Tillfälliga studentbostäder stoppas

För att försöka minska höstens bostadsbrist i Lund hade AF Bostäder tänkt bygga tillfälliga studentbostäder i baracker på Smörlyckan, Klostergården och Norra Fäladen. Men efter klagomål från grannarna har man nu stoppat planerna.

– Klart jag är besviken, säger AF bostäders vd Rolf Svensson. Vi hade räknat med att kunna göra något konstruktivt åt bostadsbristen inför terminsstarten.

Totalt handlade det om kring 100 tillfälliga bostäder som AF bostäder ville bygga. Klagomålen från de närboende handlar dels om att man vill behålla sina grönytor i områdena, dels om farhågor att studenterna stökar och stör.

– Visst kan man ha förståelse för att grönområden och parker i bostadsområdena är viktiga, men synpunkterna på stökighet tycker jag inte är relevanta, säger Rolf Svensson.

Under våren genomförde AF bostäder flera informationsmöten med de boende i områdena. Nu tycker man inte att man kunde ha gjort något annorlunda. I stället stoppas byggena. En överklagandeprocess skulle innebära att bostäderna inte blir klara i tid till terminsstart.

För ett projekt är det dock inte helt klart med stoppet. På Klostergården kommer fastighetsbolaget Kungsleden att driva projektet vidare. Klart är dock att bostäderna där inte kan stå färdiga förrän vid årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".