Kvinnorna har ofrivilligt få se en onanerande man i sin mobil. Foto: Christian Jangegård/SR
Lund

Sexuellt ofredande via mobil fortsätter

Det fortsätter att komma in anmälningar till polisen från kvinnor i Lund som blivit sexuellt ofredade via sin mobiltelefon.

– Den senaste tiden har olika kvinnor i Lund fått telefonsamtal på sina mobiltelefoner. När de då har svarat är det en man som synes onanera på bilden, säger Tomas Lundqvist som är särskild utredningsledare på polisen i Lund.

Gärningen rubriceras som sexuellt ofredande. Minst sex anmälningar har gjorts hittills men polisen har inga spår efter gärningsmannen.

Gemensamt för de här samtalen är att de har ringts från skyddat nummer. I något fall har numret varit synligt men då har det gått till ett kontantkort, som inte går att spåra vidare.

Tomas Lundqvist vid Lundapolisen säger att det finns ett par sätt att skydda sig mot den här typen av ofredande. Dels tycker han att man ska låta bli att svara om man inte vet vem uppringaren är, och dels erbjuder de flesta operatörer att man kan spärra videotelefontjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".