Tullen vill filma större område vid Öresundsbron

Tullen vill öka kontrollen på Öresundsbron för att kunna avslöja smugglingsförsök. De videokameror som finns i dag på vägen mellan kustlinjen och tullstationen filmar inte tillräckligt stort område.

- Det finns redan en hel del kameror på bron, men vi har inte tillstånd till att filma vägkanter eller området runt om, säger Ursula Månsson, informatör på Tullverket. Man bara kan se vägsträckan på bron med de kameror man har i dag. Dessutom kan registreringsskyltar inte identifieras. Vill vidga vinkeln Därför har Tullverket skickat in en ansökan till länsttyrelsen om att få vidga vinkeln. Orsaken till att Tullen i Skåne vill ha bättre koll på Öresundsbron är att de upptäckt narkotika och andra förbjudna varor som dumpats av smugglare på vägen mellan kustlinjen och tullstationen. -Det förekommer att man kastar i från sig smuggelgods, vi har till exempel hittat tre resväskor med khat vid vägkanten, säger Ursula Månsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".