Lund

Teknologer i Lund får tälta

Studenter utan boende kan få tälta i Lund i höst. Eftersom det är sådan akut brist på studentbostäder så planerar Teknologkåren att hyra ut billiga sängplatser i stora militärtält.

Två eller tre militärtält där runt 50 studenter kan bo ska man sätta upp utanför teknologernas kårhus är tanken.

– Och sen låta studenterna som använder tälten komma in i kårhuset, vi har dusch och toaletter där, säger Christian Nilsson på Teknologkåren

Förra veckan gick Lunds universitets rektor och kårordförande ut och vädjade till folk att hyra ut i andra hand för att hjälpa alla nya studenter. Då berättade vi också att bristen på studentbostäder är akut inför hösten eftersom fler än tidigare vill börja plugga. Christian Nilsson på Teknologkåren säger att det här är deras sätt att dra sitt strå till stacken, men det som behövs är att det byggs nya studentbostäder i Lund.


Hur tror du det är att plugga och bo i tält?

– Jag tror inte att det är någon riktig höjdare. Det här är ju en tillfällig lösning för att göra det möjligt i alla fall att övernatta i Lund under den här perioden.

Elin Joleby
elin.joleby@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".