Kristianstad

Zlatanläger lär unga göra snygga mål

Omkring 170 unga fotbollsfantaster ska under de två kommande veckorna lära sig finter och att skjuta snygga mål. På Björkvallen i Kristianstad inleddes på måndagen Zlatan Camp som är ett stort träningsläger för unga.

Dagens oväder höll på att ställa till det när Zlatan Camp inleddes.

– Killarna bryr ju sig inte om regnet, säger en av de ansvariga, Micke Engleson. Men vi vågade inte vara ute när det åskade, så då fick vi avbryta under fyrtiofem minuter och gå in och kolla Zlatanfilmer.

Det är andra året som Zlatan Camp anordnas på Björkvallen i Kristianstad. Själva lägret är Zlatans egen idé och övningarna man gör är också framtagna av Zlatan.

Förutom i Kristianstad så anordnas Zlatan Camp bara i Lund och Malmö för Skånes del. Första veckan är det unga i åldrarna åtta till elva år som medverkar.

Alla deltagare får en egen tröja med Ibrahimovic på ryggen. Men arrangörerna hann inte med att skaffa fram nya tröjor när Zlatan bytte klubb till Barcelona, så barnen fick nöja sig med Intertröjan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista