Helsingborg

Väktare ska skydda råndrabbad butik

Två gånger i sommar har uraffären Carlssons ur i Helsingborg drabbats av väpnade rån. Nu tänker ägaren  Håkan Daxberg anställa vakter för att skydda sig och sin anaställda.

– Vi måste göra något för att agera mot brottsligheten, säger ägaren  Håkan Daxberg. Han tänker främst på sin egen personal som har drabbats av de upprepade rånen.

Den 12 juni kom två män in i butiken och tvingade sig till ett stort antal klockor under pistolhot. En 39 årig malmöbo sitter häktad för detta. Det är femte gången på åtta år som Carlssons ur har rånats. Nästa rån kom den 20 juli då också två pistolbeväpnade män tvingade till sig klockor, de är ännu på fri fot.

Är det så här osäkert att driva en uraffär?

– Det ska  inte behöva vara det, men tyvärr får vi inte jobba ostört. Vi har så mycket skydd idag, men vi kommer ändå till att vi måste låsa vår dörr, säger Håkabn Daxberg.

Tanken är att kunderna, precis som på många banker, måste ringa på butikens entrédörr innan innan man kan gå in i butiken.

– Vi skulle vilja ha öppen dörr men det verkar ju inte funka, säger Håkan Daxberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista