Skånskan får maximalt presstöd

Nästa år kommer Skånska Dagbladet för första gången få maximalt presstöd för storstadstidningar motsvarande 65.4 miljoner kronor.
Det är en uppskrivning med hela 6 miljoner kronor jämfört med i år. Presstödet kan betalas ut till andratidningen på orten och att Skånskan nu få maxbelopp beror på att upplagan har nått över 32 000 exemplar. Trots att Skånskan i år fick runt 60 miljoner kronor i presstöd och under året har ökat upplagan med omkring 16 000 exemplar så gick tidningen med 6 miljoner kronor i förlust. Orsaken är enligt Skånska Dagbladets VD, Rikard Kling, att kostnaderna för den ökade upplagan i form av papperskostnader, tryckkostnader och distribution kommer direkt medan intäkterna dröjer tills året efter. Rikard Kling tror att Skånska Dagbladet med hjälp av det ökade presstödet och ökande annonsintäkter kommer att gå med vinst nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".