Malmö

Pojke fick ström i sig i Folkets park

En 5-årig pojke fick i går ström genom kroppen från en trasig markbelysning i Folkets park i Malmö. Pojkens pappa fick ta bort honom från strömkällan. Pojken mår förhållandevis bra efter händelsen men är chockad.

– Vår son skulle hoppa över en stolpe, trodde han men det var en lyktstolpe då där huven var av. Han fick fingrarna rakt ner i kontakterna och fick ström genom kroppen.

Vad hände när han fick strömmen i sig?

– Han fick så mycket kramp genom kroppen när strömmen gick igenom så min man fick lyfta bort honom för han fastade i strömmen kan man säga.

Pojken fick uppskattningsvis 220 volt i sig när han fastnade med fingrarna i den trasiga marklampan i Folkets Park i går eftermiddags. Han fördes till sjukhuset i Malmö där han vårdades i natt. Han har ont i kroppen och rejäla blåsor i vänster hand. Och än vet man inte hur hjärtat har påverkats av strömmen.

Vad känner du när det finns trasiga lampor i en familjepark?

– Det är vi väldigt arga över. Det känns väldigt otryggt och det kunde gått ännu värre. Men tack och lov så lever han och är hyfsat fysisk välmående men det ska ju inte få lov att hända.

Folkets park ses över varje gång området städas. När skadegörelser rapporteras så åtgärdas de så snart som möjligt.

– Någon gång under förmiddagen har den här lampan skadats av något skäl och sen har tråkigt nog den här lille killen kommit åt den och fått el i sig, säger Sverker Haraldsson som är verksamhetschef för parken.

Ska ni vidta några åtgärder nu efter olyckan?

– Första steget är naturligtvis att se över vad som hände så att vi vet hur lampan var skadad, det ska vi gå till botten med. Sen får man fundera på om det är något i konstruktionen i den här lampan, om man kan byta ut den mot en hållbarare och säkrare lösning, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".