Miljöinspektör beskjuten

Miljöinspektören Ewa Björnberg i Landskrona besköts med hagelbössa när hon letade efter försvunna kor på en gård utanför Landskrona
Djuren var vanvårdade och ägaren hade belagts med djurförbud men flyttade korna till gården i Landskrona. När Eva Björnberg kom till gården så blev hon beskjuten med ett hagelgevär. - Jag hörde smällen och hur haglen slog ner runt omkring mig, säger hon till P4 Radio Malmöhus. Det var två jägare på ett fält som sköt mot henne. Hon tog skydd och kunde ta sig till sin tjänstebil och körde sedan från gården. Miljöinspektören kunde för polisen berätta registreringsnumret på jägarnas bil, men polisen har inte hört av sig under veckan. Det har däremot en av jägarna gjort. Han ringde och sa att han inte menat att skjuta mot Ewa Björnberg, utan mot en fasan i ett träd. Han menar att han skjutit uppåt och att haglen sedan landat i Ewa Björnbergs närhet. Men hon säger sig inte ha hört eller sett någon fasan i närheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista