Miljöbrott prioriteras högre

Nu ska miljöbrotten prioriteras högre i Skåne. Polisen och miljöåklagarna har nu träffats och en rad förändringar sker för att man snabbare ska kunna beta av den hög med omkring 430 outredda miljöbrottsanmälningar som ligger.
Trots att det i Skåne har funnits två speciella miljöåklagare sedan närmare två år tillbaka så är Skåne enligt statistiken sämst i landet på att utreda miljöbrott. Men det ska det nu alltså blir ändring på. Bland annat handlar det om att bara den högsta chefen på länskriminalen ska kunna lyfta miljöutredare hos polisen till annan tjänstgöring, vilket tros innebära att miljöutredarna lättare kan jobba med just miljöbrott. - Dessutom måste polisen informera oss om de använder miljöpoliserna till annat så att vi ska veta att utredningsresurserna minskat, säger miljöåklagare Mats Palm till P4 Radio Malmöhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".