Festivalmat hanterades fel i Helsingborg

Maten på Helsingborgsfestivalen i somras hanterades fel. Fyra av fem matförsäljare fick anmärkningar på livsmedelshygienen.
Miljökontorets rapport efter inspektionsrundorna på festivaldagarna visar att bara tretton av de 69 stånden med livsmedel klarade sig utan inspektörernas anmärkningar. Varm kyckling och skinka Två av matsäljarna fick direkt saluförbud på grund av för hög temperatur på kycklingfilé och skivad skinka som skulle förvaras kallt. Tjugo verksamheter fick anmärkningar för bristande kyl och frysförvaring. Och termometrar som ska finnas i alla kylar och frysar saknades i varannan. Tolv av vagnarna saknade uppställningstillstånd. Dessutom saknades tvättmöjligheter hos åtta försäljare vilket noterades särskilt. Strömmen bröts Festivalledningen i Helsingborg får nu en sopa av miljöinspektörerna för att strömmen bröts vid upprepade tillfällen vilket gav problem med kylningen men också för att man inte kunnat ordna tillfredsställande hämtningsställen för färskvatten och avlopp för smutsvatten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista