Stort polisuppbåd på Potatisåkern. Lyssnarbild: Marlene Wolter
Malmö

Skjutande man ska förhöras

Den man som misstänks ha avlossat skott och sedan barrikaderat sig i en lägenhet i bostadsområdet Potatisåkern i Malmö kunde gripas strax före halv tre på eftermiddagen.

– Kring klockan halv tolv så ringde ett flertal personer och berättade om en man som stod på en balkong och sköt med ett gevär. Han hade riktat geväret mot förbipasserande och skjutit i luften, säger Mattias Tengvall som var polisens insatschef vid potatisåkern.

Polisen drog i gång en stor insats och spärrade av ett stort område kring bostadsområdet. Vid ett flertal tillfällen kom mannen ut på balkongen, både med och utan vapen och vid ett tillfälle kunde polisen se hur han hällde ut vätska på balkongen. Efter att polisens förhandlare försökt prata mannen till rätta, utan framgång, ansåg polisen att det fanns en uppenbar fara för mannens liv och polisen valde då att ta sig in i lägenheten med hjälp av en extranyckel.

Hur var mannen när ni kommer in i lägenheten?
– Höggradigt berusad och bråkig, säger Mattias Tengvall som var polisens insatschef vid potatisåkern.

Och vad händer sedan, när ni omhändertagit honom?
– Han grips misstänkt för ett antal olika brott och transporteras sedan in till polishuset. Där sitter han nu i väntan på förhör.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".