Sänkta straff för mord

Hovrätten sänkte på fredagen straffen för de två män som mördade och grävde ner en 35-årig affärsman i ett kärr i utkanten av Klippan.
Tingsrätten dömde de båda männen, som är svågrar, till livstids fängelse. Men hovrätten sänker nu straffet till 10 års fängelse. Det var i mitten av mars i år som den 35-årige affärsmannen från Malmö hittades i kärret utanför Klippan. Både tingsrätten och hovrätten är överens om att det var hans två svågrar som kört dit honom efter att de mördat honom i en lagerlokal i Malmö. De två svågrarna har hela tiden nekat till att de dödat 35-åringen, men hovrätten har gått i genom vittnesuppgifter och samtalslistor på mobiltelefoner och kommit fram till att de båda männen är skyldiga. Hovrätten går inte på tingsrättens linje när det gäller straffet utan sänker alltså det från livstids fängelse till tio års fängelse. Trots att svågrarna har varit i Sverige länge och har ganska stark anknytning hit så utvisas de på livstid efter att de avtjänat straffet, och det kommer att ge männen allvarliga men, skriver hovrätten i sin dom. Man tar därför hänsyn till detta genom att sänka straffet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista