Vinslöv

Ny dokumentär delar Vinslöv

På lördag är det premiär för filmen ”Plötsligt i Vinslöv igen”. Många fans ser fram emot filmvisningen men det finns bybor som fasar inför den uppmärksamhet som filmen ska generera.

Uppföljaren till dokumentären ”Plötsligt i Vinslöv” ska visas just i Vinslöv för bland annat bybor, press och minst 150 medlemmar i ”Vinslöv - Plötsligt en förening”.

– Vi har varit så spända och spänningen är olidlig. Vi tycker att det ska bli så kul, säger Ewa Skoglund, som bor i Vinslöv och som är medlem i ”Vinslöv - Plötsligt en förening”.

Ewa Skoglund hoppas på att det ska komma många bybor som vill se filmen. Det är möjligt att byborna är nyfikna på vad den nya filmen har att bjuda på men skepsisen är stor.

Många visar tydligt att de inte uppskattade den första filmen ”Plötsligt i Vinslöv”.

– Vi tyckte ju inte särskilt mycket om den första delen. Den gjorde ner Vinslöv lite, säger Ulla Nilsson som tillhör den skeptiska skaran.

Nu kommer det ju en uppföljare. Hur känner du inför den?

– Jag kan mycket väl titta på den för att se om denna är bättre.

Malin Sköld och Jenny Bergman gjorde dokumentärfilmen ”Plötsligt i Vinslöv” 1999. Filmen blev en succé och gav de medverkande en hel del uppmärksamhet. Så småningom väcktes tankarna på en uppföljare. Nu är den färdig och i morgon har den premiär i just Vinslöv. Till hösten kommer den också att visas i SVT.