viken

Misstänkt brott i samband med koldioxiddöd

En person är misstänkt för vållande till annans död i samband med att ett par i 60-årsåldern dog efter en fest de haft hemma. De dog av koldioxidförgiftning.

Det var en lördag i mitten av maj som mannen firade sin 60-årsdag. De sista gästerna gick vid 01-tiden på natten och allt verkade bra.

På eftermiddagen nästa dag hittades mannen och hans jämnåriga fästmö döda i ett av husen på gården.

De var fortfarande festklädda och verkade ha röjt upp efter festen. Det fanns inga spår efter någon strid och polisen misstänkte först att det kunde röra sig om giftmord, men den rättsmedicinska undersökningen visade att det inte stämde. Istället vändes misstankarna mot att det var koldioxid från det aggregat som försett växthusen med koldioxid som läckt ut och dödat paret. I det läget trodde man att det var en olyckshändelse.

Men nu har ärendet gått till åklagaren och det finns en person som är misstänkt för vållande till annans död. Den personen ska förhöras och åklagaren vill i nuläget inte säga om det rör sig om en person som gjort det med uppsåt eller om det rör sig om en person som gjort sig skyldig till en felinstallation.