Helsingborg

Malmöbo åtalas för rån i Helsingborg

En 40-årig malmöbo åtalades idag vid Helsingborgs tingsrätt. Han är misstänkt för bland annat för grovt rån, olaga hot, tillgrepp av fortskaffningsmedel och försök till mord alternativt dråp.

Brotten misstänks han ha begått i samband med ett rån mot en uraffär i Helsingborg.

Det var sent på eftermiddagen den 12 juni som mannen tillsammans med en okänd person kom in i uraffären i centrala Helsingborg. Båda var maskerade och den 40-årige mannen var beväpnad med en skarpladdad pistol. Han avlossade ett skott och lyckades få tag i klockor värda drygt en halv miljon kronor.

När männen flydde från butiken hotade mannen en väktare med pistolen och sprang sedan vidare till en gatukorsning där en skåpbil stod. Bilen tillhörde ett cateringföretag som var och lämnade mat.

Genom att hota en kvinna, som satt i skåpbilen, med pistolen fick han henne att lämna över bilen till honom.

Med bilen körde han i hög fart uppför Hälsovägen, förföljd av en bil med den väktare han tidigare pistolhotat.

När den 40-årige mannen stannade bilen vid Södra Vallgatan, nära lasarettet, kom väktaren ifatt och slog med sin batong mot förarsidans ruta. Då riktade mannen sin pistol mot väktaren och avfyrade ett skott. Väktaren hann dock kasta sig åt sidan och skadades inte.

Mannen greps av polis senare samma kväll. Rånbytet däremot hittades inte förrän ett par veckor senare inne i ett buskage i en villaträdgård.