Landskrona/Ven

Reservfärjan fick bogseras

Extrafärjan Dumle som går mellan Ven och Landskrona gick sönder mitt ute på sundet i förmiddags. Färjan drev sedan runt i över en timme, tills en bogserbåt kunde koppla på och dra den till kaj i Landskrona.

Färjan fick motorproblem vid halv elva och drev därefter fritt i Öresund och bogserbåt fick tillkallas.

– På vägen över fick man larm om att man tappat smörjoljetrycket och man fick stänga ner för att inte förstöra maskinerna, säger Bengt Meuller som är vd på Ventrafiken.

Först vid tolvtiden kunde bogserbåten koppla på och dra färjan in till kaj. Ombord fanns flera passagerare, en lastbil och flera personbilar. 

– Det var ingen fara för varken passagerare eller besättning i det här läget, säger Bengt Meuller.

Vid klockan två på eftermiddagen låg Dumle tryggt vid kaj i Landskrona. Nu undersöks färjan för att man ska kunna lokalisera och reparera felet.

Att extrafärjan är sönder innebär att det nuläget inte finns någon möjlighet att ta sig över med bil mellan Landskrona och Ven. Passagerartrafiken går däremot fortfarande med en annan av Ventrafikens båtar.

– Det tyder på att det är en pump som är sönder och vi hoppas på att felet ska vara avhjälpt om en dag eller något sådant. Vi vet tyvärr inte exakt i nuläget, säger Bengt Meuller som är vd på Ventrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".