Malmö

Kvinna dog av skottskador

Uppdaterad 13:38
Den kvinna i 20-årsåldern som skottskadades i Rosengård i natt har avlidit av sina skador, enligt Universitetssjukhuset i Malmö. Den jämnårige man som också blev beskjuten vårdas för livshotande skador på Universitetssjukhuset i Lund.

De bägge hittades svårt skottskadade vid halv ett-tiden natten till lördagen i närheten av en bil vid Örtagårdsparken i Rosengård.

När larmet först kom, om att en skadad man fanns på Ramels väg i Rosengård, var polis och räddningspersonal redan i närheten, eftersom det samtidigt pågick en garagebrand en bit bort på Ramels väg.

Den skadade mannen visade sig ha blivit skjuten och en stund senare hittade polisen även en skottskadad kvinna i en vit Renault, som stod ungefär 200 meter därifrån på Västra Skrävlinge kyrkoväg. Kvinnan har nu avlidit av sina skador, uppger Universitetssjukhuset MAS i Malmö.

Polisen tror att båda personerna skjutits vid bilen, men att mannen sedan har tagit sig iväg, kanske för att skaffa hjälp.

– Mannen är känd av oss sedan innan, säger Calle Persson, informatör på polisens ledningscentral.

Kvinnan var inte känd i brottsliga sammanhang, enligt polisen.

Ingen person är ännu gripen. Tekniker har säkrat vissa spår på platsen. Polisen vet idag inte om nattens skottlossning kan sättas i samband med tidigare skjutningar i Malmö.

– Det är för tidigt att säga, vi ska titta mer på personernas historik, säger Calle Persson.

Polisen har inte funnit några vittnen till själva skottlossningen men däremot till platsen där den skadade mannen hittades.

– Bilen anträffades på en väg som ligger intill Örtagårdsparken och vi hoppas därför att någon förbipasserande kan ha sett eller hört någonting, exempelvis någon som varit ute och rastat hunden. Vi är även intresserade av uppgifter gällande den vita Renaulten, säger polisens förundersökningsledare, Anders Gustavsson, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".