Malmö

Ingen misstänkt för helgens mord

Det finns fortfarande ingen misstänkt efter skottdramat på Rosengård i helgen då en kvinna dog och en man fick så svåra skador att hans liv svävar i fara. Ett stort antal poliser kartlägger nu bland annat vad som hände timmarna innan dådet.

– Vi fortsätter med förhör och tittar på deras bakgrund. Vi försöker kartlägga vad som hänt timmarna innan dådet, säger kriminalkommissarie Anders Gustafsson.

Det var natten till i lördags som polisen larmades till ett flerfamiljshus på Ramels väg på Rosengård i Malmö. Där hade en 21-årig man ramlat ihop i en trappuppgång, svårt skadad. Det visar sig senare att han blivit skjuten i en bil på Västra Skrävlinge kyrkoväg i närheten av en park. I bilen fanns också en 20-årig kvinna som var skadad. Kvinnan avled vid lunchtid på lördagen.

Det var mycket "det kan vi inte kommentera" eller "det vet vi inte" när polisen på måndagen redogjorde för vad de vet angående skottdramat. Men klart är att mannen och kvinnan skjutits i bilen och att mannen sedan tagit sig till ett hus en bra bit bort från platsen där någon avlossat ett vapen.

Kvinnan, som kom från Ystadstrakten, är inte känd av polisen sedan tidigare, men det är mannen.

– Mannen har ett kriminellt förflutet. Han var ute på permission från ett fängelsestraff, säger

21-åringen avtjänar just nu ett treårig fängelsestraff. Han dömdes i början av året bland annat för narkotikasmuggling och rån.

Det har kommit in ett tiotal tips angående skottdramat i helgen, men polisen vill ha in fler för att kunna lösa dådet. 21-åringen har inte kunnat förhöras eftersom han vårdas med livshotade skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".