Helsingborg

Helsingborg satsar på flytande bro

Helsingborgs hamn satsar nu 40 miljoner kronor för att bygga om och göra det möjligt för de tidigare konkurrerande färjebolagen HH-ferries och Scandlines att lägga till vid samma kajplats.

– Färjerederierna har kommit överens om att man behöver samla trafiken på ett och samma ställe vid Knutpunkten, säger Per-Olof Jansson, vd, Helsingborgs hamnbolag.

HH-ferries färjor ska nästa år sluta använda sin terminal längre ut i Oceanhamnen och ska istället lägga till vid Scandlines, men dockningsstationerna där passar inte skrovet och då ska man än en gång använda det gamla LB-läget där bland annat Carola, Betula och Ursula brukade ligga.

Det kommer inte att synas mycket på hamnen, men för passagerarna blir det förändringar.

– Det blir en och samma terminal som blir som en flytande bro utan några väntetider. Tanken är att vi ska kunna konkurrera för att ta tillbaka förlorade marknadsandelar från Öresundsbron, säger Per-Olof Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".