För tredje gången i år fick butiken stänga efter rån. Foto: Lasse Olsson/SR
Helsingborg

Uraffär rånad för tredje gången

Idag dömdes en 40-årig man från Malmö till åtta års fängelse för rånet mot en uraffär i Helsingborg i somras. Samtidigt som domen föll rånades samma butik igen av tre beväpnade män.

Tidigare rapportering


Det var den 12 juni i år som mannen och en okänd kumpan rånade uraffären i centrala Helsingborg. I samband med rånet avlossades skott, bland annat mot en ordningsvakt som försökte stoppa männen när de kapat en bil efter rånet.

Mannen greps mindre än två timmar efter rånet men har hela tiden nekat till inblandning. Trots nekandet dömdes han i dag till åtta års fängelse för bland annat försök till mord, grovt rån, stöld och olaga hot. Han ska också betala 150 000 kronor till dem som kom i hans väg under rånet och flykten.

Uraffären i Helsingborg fick inte pusta ut efter domen mot den 40-årige mannen. Ungefär samtidigt som domen föll utsattes butiken nämligen för ett nytt väpnat rån.

Tre mörkklädda män tog sig in i butiken med hjälp av en yxa. Medan en av männen riktade en pistol mot personalen slog de två andra rånarna sönder montrar. Rånarna sprang sedan från platsen mot en väntande flyktbil. De fick med sig en okänd mängd klockor.

Enligt polisen fick personalen inga fysiska skador men de chockades så svårt att ambulans skickades till affären.

Det här är tredje rånet mot uraffären bara i år.

Rånet den 12 juni

Två maskerade män rånade uraffären i centrala Helsingborg. Männen kom över 28 klockor värda över en halv miljon kronor. I samband med rånet och när männen flydde avlossades flera skott. Den 40-årige mannen greps mindre än två timmar efter rånet. Den andra rånaren har aldrig identifierats.

40-åringen har hela tiden nekat till inblandning i rånet och inget vittne har kunnat peka ut mannen. DNA-spår på en hjälm som troligen användes vid rånet och en rad andra omständigheter gör att Tingsrätten anser att mannen är skyldig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".