Höganäs

Visioner visas upp i Höganäs

I Höganäs har alla byggplaner samlats i utställningen Vision 09 som öppnar på biblioteket imorgon. Skulle alla byggplanerna bli verklighet skulle det ge mer än tusen nya bostäder.

Alla de byggplaner som finns med på utställningen kommer förmodligen inte att bli verklighet men de visar ändå vilka idéer som finns för framtiden.

– Vision 09 är vår framtidsutställning. Det är vår möjlighet och chans att visa upp alla de förslag, idéer och ritningar som kommit till kommunen från byggare, arkitekter och kommunen själv, säger Höganäs informationschef Anneli Sjöborg.

Bara hos Höganäshem står 1 300 personer i bostadskö. Många av dem är äldre som vill sälja sina villor och de letar alla efter samma typ av boende.

– Centrala lägenheter med god tillgänglighet så att man kan bo långt upp i åldrarna. Havsutsikt är en bonus, säger vd:n Jarmo Niemenen.

Det är också brist på butikslokaler och näringslivssekreteraren Peter Nyström hoppas på att få fler butiker till den del av centrum man valt att utveckla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".