Slutar vid årsskiftet. Foto: Andreas Hillergren

Hasse Borg lämnar Malmö FF

Efter 25 år i Malmö FF varav de sista 10 åren som sportchef meddelar Hasse Borg att han vid nyår slutar och trappar ned sitt engagemang.

– Efter 25 år i klubben, de sista 10 som sportchef, känns det som att det är läge för att trappa ned och ägna lite tid till familjen och gården, säger Hasse Borg i ett pressmeddelande.

Pelle Svensson, vd för klubben anser att Hasse Borg varit ovärderlig för organisationen.

– När klubben låg risigt till på 90-talet och åkte ur allsvenskan så var det Hasse och ett antal eldsjälar som vände skutan och såg till att vi fick en god ekonomi, säger Pelle Svensson.

Hasse Borg lämnar posten som sportchef vid nyår. Istället ska han ägna sig åt andra sysslor i klubben, vilka är ännu oklart. Ett tänkbart område är att hjälpa klubben vid försäljning av spelare.

När Borg slutar vet inte Pelle Svensson hur organisationen kan komma att se ut. Just nu finns inga givna namn som kan ta vid där Borg slutar.

– Det är ju inte säkert att vi kommer göra precis som tidigare, vi får se och startar en utvärdering som ska titta på det. 

Vilka är de största spåren som Hasse Borg lämnar i MFF då? 

– När han var med och tog klubben från superettan till allsvenskan och givetvis  det allsvenska guldet 2004. 

Tobias Wallin
tobias.e.wallin@sr.se
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".