Ingen gemensam manifestation i Lund

Det kommer inte att bli någon gemensam manifestation mot nazism och främlingsfientlighet i Lund i samband med 30 november.

Efter förra årets oroligheter så bjöd Demokratisk Vänster in övriga partier i Lund till en gemensam manifestation den 29 november. Från början fanns det ett intresse att vara med, men nu står man ensamma, därför har nu Demokratisk Vänster bestämt att man ställer in manifestationen.

– Vi ska ju inte vara säkra på att inte blir något, men som det ser ut nu så blir det inget. Det finns inget intresse från andra partier att göra något, säger Ulf Nymark ordförande för Demokratisk Vänster i Lund.

Vad tror du anledningen till det är?

– Det vill jag inte spekulera i. Man kanske bedömer att det inte är nödvändigt, men oavsett om det blir någon nazistdemonstration eller inte tycker jag alla demokratiska krafter borde manifestera att vi inte vill ha nazister som dräller runt på gatorna och ställer till det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".