Båstad

Norrviken söker vidare efter arrendator

För litet mer än en vecka sedan satte styrelsen för stiftelsen Norrvikens trädgårdar i Båstad in en annons där man sökte en ny arrendator till Norrvikens Trädgårdar. Men trots att några hört av sig tror ordförande Anders Persson att det är mycket arbete kvar till en lösning.

Trädgårdarna står utan arrendator från september nästa år då NTAB med bland annat PEAB:s Mats Paulsson lämnar Norrviken.

Man har fått respons på annonsen men det handlar inte om några klara lösningar. Och ordförande Anders Persson tror att man kommer att ta lång tid och arbetet för att få till en lösning med en arrendator som verkligen funkar. För den som är intresserade av att ta över driften av trädgårdarna är det ett tufft läge.

– De måste orka med ett driftsunderskott de närmaste åren och orka med långsiktiga investeringar, säger ordförande Anders Persson.

De senaste åren har verksamheten gått med två till tre miljoner i underskott årligen. Dessutom kommer upprustningen av Villa Abelin som kostar omkring 10 miljoner kronor.

Gunilla Nordström
gunilla.nordstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".