Allsvenskan

Henke slutar efter säsongen

Uppdaterad 15:04

Henrik Larsson slutar som fotbollsspelare. Troligen spelar han sin sista match när Helsingborg möter Elfsborg den 1 november och avslutar därmed en över 20 år lång karriär som fotbollsspelare.

– Henrik Larsson har betytt oerhört mycket för klubben, staden och allsvenskan, säger Sten-Inge Fredin, styrelseordförande i Helsingborgs IF.

– Att få en hemvändare av den världsklassen har varit en kick, säger han.

Sten-Inge Fredin säger till P4 Radio Malmöhus att HIF för drygt två veckor sedan bett Henrik Larsson om att i år få ett tidigt besked om han skulle spela för laget även nästa säsong. 

Enligt Sten-Inge Fredin har det hittills inte förts några diskussioner mellan HIF och Henrik Larsson om en eventuell framtid som tränare för laget.  

– Jag lägger inte några synpunkter på det i detta läget, säger han. 

Henrik Larsson lämnar beskedet via agentfirman Sport Promotion och ger inga närmare besked om vad han ska göra i framtiden. Han fortsätter att spela för HIF säsongen ut. 

– Jag fick beskedet igår. Det är förstås trist, vi hade hoppats att han skulle spela något år till, Jesper Jansson, sportchef i Helsingborgs IF. 

– Men vi är ju väldigt nöjda med allt han har bidragit till, en svensk klubb ska väl egentligen knappast ha möjlighet att ha en så bra spelare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".