Region Skåne

Hälsovalet får mer pengar nästa år

Region Skåne har fått kritik för att de satsat för lite pengar på hälsovalet. I budgeten för nästa år vill regionen ge hälsovalet 100 miljoner extra.

– Vi har jämfört med andra landsting inte satsat mycket pengar på primärvården och jag är nöjd med att vi nu kan satsa extra pengar, säger Gilbert Tribo (FP), ordförande i närsjukvårdsberedningen på Region Skåne.

Men han tror att regionen i framtiden måste satsa ännu mer pengar på hälsovalet. Inom kort ska Region Skåne klubba igenom sin budget för 2010. Klart är att primärvården får 250 miljoner och av dem är 100 miljoner ett extra tillskott till hälsovalet.

– Men vi ser effekter av hälsovalet redan nu. Tillgängligheten har ökat kraftig och antalet besök har ökat med sex procent.

Men allt kan inte mätas i tillgänglighet. Vad patienterna egentligen tycker om förändringen i vården ska mätas senare i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".